Podľa farby vlasov môžete zistiť, aké zdravotné problémy vám hrozia.dreamstime
StoryEditor

Blondínkam hrozia kožné choroby, brunetkám závislosť na nikotíne. Na tieto zdravotné problémy ste náchylné podľa farby vlasov

28.04.2022, 12:00
Zdravie
Zdravotné problémy, ktoré vás trápia, môžu byť spôsobené genetikou, životným štýlom, ale aj farbou vašich vlasov. Veď tá, koniec-koncov, tiež s genetikou súvisí. Podľa vedcov hrozia blondínkam kožné problémy a brunetkám zas závislosť na nikotíne. Zistite, ako ste na tom vy.

Mnohé veci dokážu čo to prezradiť o vašej osobnosti, charaktere, ale aj zdravotných rizikách. Či už je to tvar postavy, dĺžka prstov alebo farba očí. Hnedookí ľudia bývajú sebavedomí a modrookí naopak priateľskí. Okrem toho vám však vie mnohé napovedať aj farba vašich vlasov. Zistite, aké zdravotné problémy hrozia blondínam, brunetkám či ryšavkám.

Blondínky

Blond vlasy sú väčšinou spájané s atraktivitou a pôvabom. z hľadiska zdravia to však plavovlásky nevyhrali, pretože nedostatkom melanínu, prírodného pigmentu, zároveň predstavuje náchylnosť ku kožným chorobám. Dbať by ste mali aj o zdravie vašej pokožky, pomôcť vám môžu najmä hydratačné či opaľovacie krémy. Potrápiť vás však môžu aj problémy s očami, ktoré neraz vyústia vekom až do straty zraku. Chráňte si preto oči slnečnými okuliarmi, dá sa tomuto problému predísť.  

image

Blondíny sú náchylné na kožné problémy.

dreamstime

Brunetky

Žien, ktoré sa narodili s tmavými vlasmi, je na svete štatisticky najviac. Aj keď majú menej vlasov ako blondíny či ryšavky, tmavý typ vlasu patrí k jedným z najhrubších a najhustejších. Na druhej strane sú však brunetky často vystavené vyššiemu riziku ich vypadávania a štiepenia končekov. Pozitívom je, že sa nemusia báť kožných problémov. Jediná vec, ktorá u nich predstavuje hrozbu, je nikotín. Odborníci totiž tvrdia, že tmavovlásky často trpia závislosťou na stimulantoch. Súvisí to najmä so zvýšenou hladinou melanínu, v ktorom sa zvykne nikotín hromadiť. Najhoršie na tom je, že túto drogu nedokáže telo vstrebať, a tak sa v tele hromadí, čím vzniká omnoho väčšia závislosť.

image

Brunetky bývajú často závislé na nikotíne.

dreamstime

Ryšavky

Jedinečnou a vzácnou farbou vlasov je nepochybne ryšavá. Podľa vedcov žijú vo svete iba dve percentá prírodných ryšaviek. O týchto ženách sa hovorí, že sú divoké, vášnivé a milujúce. Ako je však na tom ich zdravie? Mnohých to určite neprekvapí, no ryšavky sú náchylné na kožné choroby, pretože ich pleť je mimoriadne citlivá. V najhorších prípadoch sa u nich môže rozvinúť rakovina kože a ochrana pred slnečným žiarením je teda dvojnásobne na mieste. Takisto odborníci zistili, že ryšavky majú veľký dôvod báť sa návštevy zubára. Ich telo býva totiž odolné voči anestetikám, ale aj niektorým druhom liekov.

image

Ryšavkám hrozí rakovina kože.

dreamstime

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 04:58