Vďaka týmto potravinám budete mladé a krásne.dreamstime
StoryEditor

Menu pre krásu a mladosť: Pridajte tieto potraviny do jedálnička a budete navždy mladá

09.04.2022, 12:00
Zdravie
Hovorí sa, že ste to, čo jete. Ak prijímate potraviny, ktoré obsahujú veľa cukru či tukov, odzrkadlí sa to nielen na vašom zdraví, ale aj na pleti a postave. Naopak, ak si do svojho jedálnička pridáte tieto suroviny, môžete si predĺžiť mladosť, krásu a štíhlosť o niekoľko rokov.

Možno si to neuvedomujete, ale to, čo jete, veľmi ovplyvňuje, ako vyzeráte a ako sa cítite. Napríklad, vaša pokožka potrebuje veľa vody, aby bola neustále hydratovaná. Naopak, neprospieva jej stres, nedostatok spánku a nezdravé jedlo, ako napríklad alkohol, káva, cukor, soľ, sacharidy, tuky či údeniny. Ak má vaše pleť nedostatok vody, soľ či cukor, ktorý v strave prijmete, dehydruje nielen váš organizmus, ale aj pokožku. Suchá pleť je tak náchylnejšia k starnutiu a tvorbe vrások. Existujú však potraviny, ktorými si môžete predĺžiť život a ostať tak mladými ženami s krásnou pleťou a štíhlou postavou omnoho dlhšie. Ktoré to sú?  

Čučoriedky

Ak máte veľa práce a cítite sa neustále unavené, vždy sa snažte mať po ruke pár čučoriedok. Tie sú vynikajúcim zdrojom minerálov, vitamínov a vlákniny. Okrem toho, že zlepšujú imunitu, dodajú vášmu telu viac energie a zlepšia mozgovú činnosť. Takisto sú bohaté na antioxidanty, ktoré vám pomôžu lepšie si zapamätať dôležité veci.

Hrozno

Šupka z hrozna obsahuje antioxidanty, ktoré dokážu zdokonaliť vašu pleť. Chránia ju pred UV žiarením, tvorbou vrások či akné. Okrem toho je hrozno výborné na zuby, vlasy, pevnosť kostí, ale takisto je schopné urýchľovať hojenie a znižovať krvný tlak. Predovšetkým vás však dokáže okamžite nakopnúť, nabiť energiou a zlepšiť psychický stav.

image

Hrozno je vynikajúce na vrásky a tvorbu akné.

dreamstime

Čierna a biela fazuľa

Ak budete pravidelne konzumovať strukoviny, ochránite vaše telo pred rakovinou čriev. Hrach, šošovica, ale najmä čierna fazuľa, je bohatá na vlákninu, ktorá pomáha opravovať poškodené bunky a čistiť odpad z čriev. Naopak, biela fazuľa je výborná vtedy, keď sa cítite unavené a bez energie. Je totiž bohatá na železo, ktoré sa stará o chod vášho organizmu, ale zabezpečiť vám môže aj správnu kvalitu vlasov a pokožky.

Ľanové semienka

Vynikajúcim zdrojom dôležitých živín a omega-3 mastných kyselín sú ľanové semienka. Majú protizápalové účinky, chránia vaše srdce zdravé, regulujú hladinu cukru v krvi a bojujú proti zlému cholesterolu. Ich veľkým benefitom je, že dokážu zabrzdiť hlad, takže sú skvelým pomocníkom aj pri chudnutí. Predovšetkým sú univerzálnym doplnkom stravy, pretože ich môžete pridať naozaj do každého jedla.

image

Ľanové semienka vám pomôžu pri chudnutí.

dreamstime

Brokolica

Ak hľadáte zeleninu, ktorá obsahuje veľké množstvo vitamínov, ale málo tukov, brokolica môže byť pre vás skvelou voľbou. Okrem toho, má protizápalové účinky a je veľkým bojovníkom pri rôznych typoch rakoviny. Táto obľúbená hlúbová zelenina chráni vaše oči či kožu, zabraňuje vzniku zápchy a správne detoxikuje organizmus od škodlivých látok.

Ovsené vločky

Kľúčom k udržaniu mladistvého vzhľadu a dobrého zdravia môže byť aj pravidelná konzumácia ovsených vločiek. Tie sú vynikajúce pri diétach či naberaní svalovej hmoty, pretože vás dokážu rýchlo zasýtiť a zároveň obsahujú malé množstvo tuku. Okrem toho, dodávajú telu silu, chránia ho pred srdcovými chorobami, stabilizujú hladinu cukru v krvi a zlepšujú imunitu.

image

Ovsené vločky sú vynikajúce pri chudnutí aj naberaní svalov.

dreamstime

Jablko

Je pravda, ak niekto povie, že jedno jablko denne je lepšie ako sto doktorov. Obsahuje totiž veľké množstvo vlákniny a dôležitých vitamínov, vďaka ktorým znižuje hladinu cholesterolu, chráni srdce pred vážnymi ochoreniami a pozitívne vplýva na trávenie. Predovšetkým je výborné na zlepšenie nálady a odstránenie stresu. Pozor, nelúpte ho, pretože väčšina jeho liečivých účinkov sa nachádza práve v šupke.

Špenát

Ak sa zdravo stravujete a pravidelne cvičíte, určite túžite po tom, aby ste si skvelú postavu udržali čo najdlhšie. K tomu vám môže dopomôcť špenát, ktorý je výborným zdrojom keratínu a horčíku. Ten udržiava svaly a nervy zdravé, posilňuje zrak a kosti. Vďaka tomu, že odpudzuje baktérie, jeho konzumáciou sa môžete zbaviť vypadávania vlasov či štiepenia nechtov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 20:11