Kráľ už zahájil liečbu. TASR
StoryEditor

Kráľ Karol III. zahájil liečbu rakoviny. Buckinghamský palác prezradil detaily...

05.02.2024, 20:45
Celebrity

Kráľovská rodina to v posledných týždňoch nemá jednoduché. Po šokujúcej hospitalizácii princeznej Kate, ktorá znepokojila celú verejnosť, prišla ďalšia negatívna správa. Tentokrát sa týka priamo panovníka, kráľa Karola III.

Nie je žiadnym tajomstvom, že kráľ bol pred pár dňami hospitalizovaný a operovaný v jednej z londýnskych súkromných nemocníc. Pri zdanlivo banálnej operácii však lekári objavili oveľa horší nález.

Hospitalizácia

Karol III. navštívil nemocnicu v súvislosti so zväčšenou prostatou. Toto ochorenie nie je ani zďaleka ojedinelé a liečba je v mnohých prípadoch úspešná. V krátkom čase absolvoval operáciu a zdalo sa, že je všetko vyriešené. Dnes však Buckinghamský palác oznámil správu, ktorú nikto nečakal. Kráľ Karol III. má rakovinu. Nie je jasné, o aký druh rakoviny ide, ani žiadne ďalšie podrobnosti. To, čo zatiaľ musí verejnosti stačiť je, že kráľ už zahájil liečbu a prognózy sú zrejme pozitívne. To však vzhľadom aj na jeho vek ukáže len čas.

image

Kráľ sa zrejme na nejaký čas stiahne z verejného života.

dreamstime

Myslí pozitívne

Vo vyhlásení, ktoré vydal palác stojí, že sa kráľ rozhodol o svojom zdravotnom stave informovať preto, aby predišiel zbytočným špekuláciám, keďže sa zrejme na čas stiahne z verejného života. Zároveň chce podporiť ľudí, ktorí trpia rôznymi chorobami. „Kráľ zostáva pozitívny a dúfa, že sa čoskoro vráti k jeho službe ľudu. O svojej diagnóze sa rozhodol hovoriť, aby predišiel špekuláciám a zároveň tým pomohol ľuďom, ktorí trpia rakovinou."

image

Len pár mesiacov po korunovácii prišla z Buckinghamského paláca správa o kráľovom ochorení.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:21