Čaga sibírska si poradí s rôznymi zdravotnými problémami.dreamstime
StoryEditor

Čaga sibírska: Objavte účinky tejto huby na vlastnom tele

29.04.2024, 08:00
Zdravie

V oblasti zdravej výživy a doplnkov môžete stále nachádzať nové a nové inšpirácie, ktoré sú prospešné vášmu zdraviu. Najnovšie sa čoraz väčšej obľube teší prírodná huba, čaga sibírska. V niektorých krajinách má dlhú históriu. V našich končinách jej blahodarné účinky objavujeme až v posledných rokoch.

Čagu sibírsku si môžete zaobstarať vo forme tabliet, alebo prášku. Tie najkvalitnejšie huby rastú na kmeňoch brezy a poradia si rôznymi zdravotnými ťažkosťami.

Prevencia

Ak budete konzumovať čagu sibírsku preventívne, postaráte sa vďaka tomu o lepšie fungovanie vášho imunitného systému. Nielenže bude váš organizmus odolnejší voči rôznym vírusom a baktériám, ale dokáže s nimi aj efektívnejšie zabojovať. Vďaka tomu sa aj s chorobami vysporiadate oveľa rýchlejšie. Za zmienku tiež stojí, že čaga obsahuje kyselinu betulínovú, ktorej sa prisudzujú protirakovinové účinky. Bráni vzniku, ale aj rastu rakovinových buniek.

Trávenie

Ďalšou vlastnosťou tejto huby je tiež to, že priaznivo pôsobí na celkové fungovanie vášho trávenia. V prvom rade má upokojujúce a protizápalové účinky na žalúdok. No celkovo prospieva lepšiemu tráveniu a vylučovaniu. Čagu by ste si mali naordinovať aj v prípade, že potrebujete podporiť činnosť pečene. Aj vylučovanie toxických látok z tela bude vďaka nej o niečo rýchlejšie.

image

Tie najkvalitnejšie huby rastú na brezách.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 06:00