Mejkapu sa rýchlejšie zbavíte, ak použijete menší trik s vodou.dreamstime
StoryEditor

Ako čo najefektívnejšie odlíčite mejkap? Pomôže vám malý trik

18.05.2024, 14:00
Krása a móda

Líčenie je pre väčšinu žien každodennou samozrejmosťou. A k tomu samozrejme patrí aj odličovanie, čo už patrí k tej menej obľúbenej, no veľmi potrebnej povinnosti. Ak pred zrkadlom nechcete bojovať s líčidlami, držte sa niekoľkých tipov, ktoré vašu tvár zbavia mejkapu behom pár minút.

Dôležitý je samozrejme správny výber produktov, no značne vám pomôže aj samotná technika, akou mejkap odstraňujete.

Ide to aj bez tampónov

Tampóny sú stále pri odličovaní najčastejšie používanou pomôckou. Z ekologického hľadiska by ste však mali čoraz častejšie siahať radšej po tampónoch, ktoré môžete využiť niekoľkokrát a dajú sa prať. Sú vyrobené z materiálov, ktoré sú šetrné aj k vašej pokožke. Najmä okolie oči potrebuje špeciálnu starostlivosť, keďže koža je tu veľmi jemná. Mimochodom, či už sa rozhodnete pre látkový alebo jednorazový tampón, ešte predtým, než naň nanesiete odličovač ho navlhčíte. Vďaka tomu budete potrebovať oveľa menej konkrétneho produktu a mejkapu sa zbavíte o niečo jednoduchšie. Dostupné sú aj rôzne odličovače, ktoré si dávate priamo na nalíčené časti tváre a jediné čo potrebujete sú vaše ruky a následne opláchnutie čistou vodou. Efektívne si mejkap dokážete odstrániť aj pomocou malých uteráčikov, ktoré okrem nečistôt zbavia pleť aj odumretých častí a poskytnú jej jemný peeling.

image

Vymeňte jednorazové tampóny za ekologickejšiu variantu.

dreamstime

Najlepšie pre vás

Záleží od vašich preferencií, čím si pleť odlíčite. Dnes je pre dámy pri výbere kozmetiky dôležité, aby vydržala na pleti čo najdlhšie. Nie je preto nič nezvyčajné, že čoraz častejšie siahajú po vodeodolných produktoch, nezmývateľný rúžoch či fixačných sprejoch, ktoré im zaručia, že budú celý deň vyzerať tip – top. Avšak odličovanie takýchto líčidiel je o trošku náročnejšie. Skvelé sú dvojfázové odličovače, ktoré pleť zároveň hydratujú a vďaka olejovej časti si poradia aj so skutočne silným mejkapom. Rovnako dobré sú aj rôzne pleťové mlieka či micelárne vody. Tu však nezabudnite pleť dočistiť gélom a čistou vodou. Počuli ste však o pleťových maslách, ktoré tiež dokážu vašu pleť pomerne jednoducho zbaviť nánosov mejkapu? Stačí, ak ich nanesiete na vlhkú pleť a krúživými pohybmi ich do nej vmasírujete. Následne ju stačí opláchnuť pod prúdom vody a voilá, behom niekoľkých sekúnd bude vaša pleť dokonale čistá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 14:17