Takto sa rýchlo zbavíte nepekného akné.dreamstime
StoryEditor

Dajte nepeknej vyrážke zbohom: Takto sa jej môžete zbaviť už za pár hodín

10.05.2024, 14:30
Krása a móda

Chystáte sa na dôležité pracovné stretnutie alebo vás na druhý deň čaká rande, no vám sa na tvári objavila nepekné vyrážka a vy neviete, čo s ňou? Nebojte sa, nemusíte sa stresovať ani panikáriť. Vyrážky sa totiž môžete zbaviť už za pár hodín. Pozrite sa, ako na to.

Vyrážka sa môže na tvári objaviť z viacerých dôvodov. Väčšinou sa za jej vznikom skrývajú lieky, dlhší čas strávený na slnku, alergická reakcia či porucha imunity. Ak sa však vyrážka zjaví na vašej pokožke v tú najnevhodnejšiu chvíľku, nezaujíma vás pôvod jej vzniku, ale to, ako sa jej rýchlo zbaviť. Našťastie, nemusíte panikáriť, existuje totiž niekoľko trikov, vďaka ktorým ju odstránite už za pár hodín.

Začnite so sušením

Keď sa vám na pokožke objaví nepekne vyzerajúca vyrážka, v prvom rade by ste sa ju mali snažiť vysušiť. Pomôcť môže napríklad čajovníkový olej alebo kyselina salicylová, ktorá dokáže odstrániť z vyrážky mikróby či hnis, vysuší ju a napokon zmenší. Ráno sa tak prebudíte bez začervenania a opuchu.

Pomôže pasta

So sušením, odstránením opuchu a červenkastým okolím vyrážky vám pomôže klasická zubná pasta. Keďže pôsobí ako ľad či studený obklad, rýchlo sťahuje cievy a zmenšuje tak vzhľad vyrážky. Použiť však musíte nepriehľadné a nie gélové typy pást.

So zápalom si poradí korektor

Ak sa ponáhľate na pracovné stretnutie či rande a na liečenie vyrážky nemáte veľa času, použiť môžete zelený alebo lososový korektor. Ten zmierni zápal, odstráni začervenanie a vyrážku jemne vyhladí.

Účinná maska

S vyrážkou si dokážu poradiť aj niektoré pleťové masky. Skvelou voľbou môže byť domáca maska z medu a škorice, morskej soli, droždia či bieleho jogurtu. Každá z týchto masiek vyčistí pleť, pôsobí protizápalovo a zmierňuje zápal

Domáci pomocníci

Nemáte po ruke čajovníkový olej ani korektor? V tom prípade by ste sa mali poobzerať po domácnosti a možno nájdete niečo, čo je rovnako účinné ako spomínaní pomocníci. Vynikajúce je napríklad aloe vera,  uhorka, zelený čaj, rozmarín alebo echinacea.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 14:36